Новини

Про нову самоідентифікацію України: в Чернівцях пройде публічна дискусія з Ярославом Грицаком

Історик та професор УКУ Ярослав Грицак та письменник Олександр Бойченко поговорять про майбутнє Центральної Європи та України в ньому.

Фото: The Ukrainians

У четвер, 8 вересня, в медіацентрі «Belle Vue» пройде публічна дискусія між істориком та професором Українського католицького університету Ярославом Грицаком та письменником Олександром Бойченком. На дискусії говоритимуть про нову Центральну Європу. Про це йдеться на сторінці медіацентру у Facebook.

Дискусія пройде в рамках проєкту Re:Open Ukraine, який має на меті перевідкрити та пояснити нову Україну як для неї самої, так і для її західних сусідів. У фокусі 3 регіони України — Закарпаття, Буковина та Одещина.

«Теми дискусії: Історичні паралелі між «викраденим Заходом» щодо Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії, Румунії та сучасної України, а також паралелі між спробами повернутися на Захід, у Європу (Будапешт 1956, Прага 1968 та Київ 2022). Що може і має стати ціннісним фундаментом нової Центральної Європи, частиною якої є і буде Україна…Що має зробити Україна, аби «стара» Центральна Європа почала сприймати Київ за «свого»?», — повідомляють організатори.

Крім цього, обговорюватимуть роль буковинського регіону для нової самоідентифікації України як центральноєвропейської держави. У ході дискусії поговорять про крайню книгу Ярослава Грицака «Подолати минуле: глобальна історія України».

Початок о 18:00.

Кількість місць обмежена. Захід проведуть згідно з усіма вимогами безпеки, і призупинять на випадок повітряної тривоги.

Коментарі