Новини

Пускали лише своїх журналістів та брехали представникам МАГАТЕ – як пройшов візит місії на Запорізьку АЕС: головне за ніч

Крім того, минулої ночі ЗСУ вдарили по ворожому складу в Мелітополі, а ворог зосередив свої зусилля на Донецькому напрямку.

російські окупанти докладають максимум зусиль, щоб не дати місії Міжнародного агентства з атомної енергії можливості ознайомитися з реальним станом справ на Запорізькій АЕС. Вони поширюють маніпулятивну та брехливу інформацію про цей візит.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Енергоатому.

Зокрема, в повідомлення відзначається, що переважна більшість «ЗМІ з усього світу», які вчора приїхали на станцію, – це російські пропагандисти. Автобуси з українськими та іноземними журналістами, які намагалися потрапити на Запорізьку АЕС разом з місією МАГАТЕ через територію України, окупанти не пропустили на блокпості.

Крім того, загарбники навмисно заглушили мобільний зв‘язок та інтернет в Енергодарі, щоб не дати можливості передавати фото та відео із ЗАЕС та її міста-супутника.

Водночас окупанти спотворювали факти й докази, що свідчать про їхні обстріли станції, а також наслідки пошкоджень інфраструктури ЗАЕС. У цьому вони прогнозовано звинуватили ЗСУ, продемонструвавши заздалегідь сплановане та зрежисоване шоу, як нібито «мешканці Енергодару скаржаться на обстріли ЗСУ», розповідаючи про обстріли, які загарбники наполегливо приписують українським захисникам.

Водночас мер Мелітополя повідомив про влучання Збройними силами України по складах боєприпасів у районі аеродрому. Інформація щодо другої локації, в яку влучили ЗСУ, наразі уточнюється.

Своєю чергою, ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках, а на Краматорському та Новопавлівському напрямках намагається покращити тактичне становище. Про це йдеться у щоденному зведенні Генштабу ЗСУ.

Коментарі