Новини

Росіяни обстріляли маршрут місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС: головне за ніч

окупанти також обстріляли Енергодар із гелікоптерів, ствольної та реактивної артилерії.

Наслідки ранкових обстрілів по Запорізькій області

росіяни зранку, 1 вересня, обстріляли з артилерії наперед узгоджений маршрут слідування місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Про це повідомляє начальник Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Росіяни ведуть артобстріл заздалегідь погодженого маршруту слідування місії МАГАТЕ із Запоріжжя до ЗАЕС. Передова група ООН не може продовжити рух з міркувань безпеки», — йдеться у повідомленні.

Старух зазначив, що Україна продовжує докладати зусиль для організації безпечного доступу міжнародної місії МАГАТЕ до ЗАЕС.

Водночас окупанти обстріляли Енергодар із гелікоптерів, ствольної та реактивної артилерії, повідомляє начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

За його словами, триває масштабна провокація, яка може закінчитись обстрілом прибережних територій Нікопольського району.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов зазначив, що внаслідок атаки загинули цивільні люди.

«Самі ж вбивці цивільного населення, які обстрілюють зранку Енергодар з мінометів, автоматів і гатять снарядами, задіяли авіацію (над містом кружляють гелікоптери), вже повідомили про загиблих та поранених внаслідок їхніх обстрілів», — написав Дмитро Орлов.

Він також додав, що надходить інформація про влучення в житлові будинки, в приватні присадибні будинки в кооперативах в передмісті, приймальний покій СМСЧ, магазин, дитячі садочки.

Ворог також обстріляв Нікопольський та Криворізький райони Дніпропетровської області, повідомляє начальник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Поранення дістав 70-річний чоловік. Він у важкому стані в лікарні.

За його словами у селищі пошкоджені 12 будинків, ліцей, селищна рада. Снаряди зачепили і лінію електропередач.

Коментарі