Новини

ЗСУ на півдні подекуди відсунули лінію фронту — британська розвідка

29 серпня українські військові прорвали першу лінію оборони окупаційних військ у Херсонській області.

Фото Генштабу ЗСУ

Збройні сили України на півдні країни подекуди відсунули лінію фронту на деяку відстань, використавши відносно слабку російську оборону.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на розвідку.

ЗСУ розпочали наступальні дії на багатьох напрямках на півдні України. А також влучили в Бериславський машинобудівний завод. Там війська рф розташували свою техніку, боєприпаси та живу силу.

За даними британської розвідки, українські бронетанкові сили з 29 серпня здійснюють наступ на кількох напрямках півдня країни. Розвідники припускають, що росія після перших успіхів ЗСУ спробує закрити прогалини у своїй лінії, використовуючи мобільні резервні підрозділи.

Також у британській розвідці зазначають, що росія продовжує намагання генерувати нові підкріплення для війни в Україні. Зокрема, до 24 серпня свою базу під Москвою покинули добровольчі батальйони нового 3-го армійського корпусу. Дуже ймовірно, що їх будуть розгортати саме в Україні. Втім, британці кажуть, що оперативна ефективність цього корпусу залишається невідомою. Адже корпус має обмежену підготовку та брак особового складу.

Водночас у Збройних силах 29 серпня заявили, що українські військовослужбовці прорвали першу лінію оборони російсько-окупаційних військ у Херсонській області. Один із полків окупантів відійшов від своїх позицій.

Керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк пояснила, що перед цим дії ЗСУ були спрямовані на знищення ворога, його складів із боєприпасами (за останній тиждень знищено понад 10 складів), командних пунктів, систем ППО та зброї, якою окупанти намагаються тиснути на тилові регіони.

Водночас посадовиця наголосила, що військова операція потребує тиші, тому вона закликає людей набратися терпіння й очікувати новин з фронту.

Коментарі