Новини

Англомовні документи та електронне пенсійне посвідчення: 5 нових функцій, які зʼявляться в Дії

 

Наразі нові функції проходять бета-тестування.

Фото informator.ua

У Дії найближчим часом можна буде отримати електронне пенсійне посвідчення та автоматично зареєструвати ТОВ.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у колонці для «РБК-Україна».

Наразі проходить бета-тестування нових послуг.

Електронне пенсійне посвідчення

Власники пенсійного зможуть використовувати його для отримання держпослуг онлайн, показувати його в аптеці чи у громадському транспорті.

Пенсійні документи старого зразка у вигляді книжечки потрібно оновити, щоби вони зʼявилися у «Дії». У застосунку також відображатимуться і пенсійні, видані після 2014 року.

Англомовні документи

Українські документи планують перекласти на англійську мову в межах міжнародної інтеграції Дії. У Мінцифрі наразі проходять бета-тести декількох документів: закордонного паспорта, техпаспорта та водійського посвідчення.

«Завдяки англомовним документам понад 5,5 мільйонів українців, які вимушено виїхали за кордон, зможуть користуватися цифровими документами за межами України», – підкреслюють у Мінцифри.

Каршеринг

Послугу шерингу авто запустили ще в лютому, до початку повномасштабного вторгнення РФ. Однак тоді з міркувань безпеки реєстри «відімкнули». Тепер послугу повертають у Дію.

«Наприклад, ви берете авто дружини. Але техпаспорт залишився вдома. Подаєте заявку на шеринг авто в Дії. Ваша дружина робить те ж саме – і техпаспорт з’явиться у вас в застосунку», – каже Федоров.

Електронна посвідка на проживання

У Дії відображатимуться посвідки на тимчасове або постійне проживання лише у вигляді пластикової картки із безконтактним носієм. Їх почали видавати після квітня 2018 року.

Для того, щоби вони «підтягнулися» у застосунок, необхідно мати індивідуальний податковий номер (РНОКПП). За словами Федорова, незабаром за допомогою посвідки на проживання також можна буде створити «Дія.Підпис».

Автоматична реєстрація ТОВ

Реєстрації ТОВ у Дії буде повністю автоматичною й працюватиме «майже миттєво», зазначає Федоров. Автоматична реєстрація передбачає відсутність у процесі держреєстратора.

 

Коментарі