Новини

У жовтні Україна приєднається до «митного безвізу»: що це означає

Український бізнес зможе користуватися однією транзитною декларацією та однією гарантією для переміщення товарів між 36 країнами.

Фото: АР

Учора, 25 серпня, об’єднаний комітет Конвенції про спільний транзит та Конвенції про спрощення формальностей ухвалив офіційне рішення запросити Україну приєднатися з 1 жовтня 2022 року.

Про це повідомив у Facebook прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, Україна стане 36-ю державою-учасницею Конвенцій.

«”Митний безвіз” – це швидше переміщення товарів між країнами європейського регіону, менше бюрократії на самій митниці, менше можливостей для зловживань, обмін даними з сусідніми митницями фактично в режимі реального часу», – ідеться у повідомленні.

Український бізнес зможе користуватися однією транзитною декларацією та однією гарантією для переміщення товарів між 36 країнами (з країнами ЄС і ще з Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном та Швейцарією). А авторизовані підприємства зможуть відправляти й отримувати товари на своєму підприємстві без заїзду на митні термінали.

Шмигаль нагадав, що для України це вже четвертий «безвіз» у 2022 році після енергетичного, транспортного й економічного.

Коментарі