Новини

«Україна — це всі 25 регіонів»: Зеленський звернувся до українців у День Незалежності

Глава держави додав, що українці піднімуть руки вгору лише один раз — коли святкуватимуть перемогу.

Фото – скрін з відео

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Незалежності. У своєму зверненні до народу він заявив, що війна проти росії закінчиться лише перемогою України, без будь-яких компромісів.

«Пів року тому росія оголосила нам війну. 24 лютого вся Україна почула вибухи й постріли, а 24 серпня не мала почути слів «з Днем Незалежності». 24 лютого нам казали: «У вас немає шансів». 24 серпня ми кажемо: «З Днем Незалежності, Україно», — заявив він.

За словами президента, за останні шість місяців українці змінили історію, змінили світ і змінилися самі. Весь світ дізнався, хто такі українці та що таке Україна. Тож більше ніхто не скаже про неї: «Це десь там, біля росії».

«Цей прапор буде всюди, де має бути по праву: і на Донбасі, і в Криму. Ворог думав, що ми зустрінемо його квітами й шампанським. Натомість отримав вінки та коктейлі Молотова. Чекав на овації, а чує “хлопки”», — наголошує президент.

За словами Зеленського, окупанти вірили, що за декілька днів пройдуть парадом у центрі Києва. Проте сьогодні на Хрещатику можна побачити цей «парад» — спалена, зруйнована та знищена ворожа техніка.

«Що для нас кінець війни? Раніше ми говорили: мир. Зараз кажемо: перемога. Ми не шукатимемо з терористами порозуміння… І ми не сідаємо за стіл переговорів через страх, із пістолетом біля скроні», — наголосив він.

Глава держави додав, що українці піднімуть руки вгору лише один раз — коли святкуватимуть перемогу всією Україною. А вся Україна, за його словами, це 25 регіонів, без будь-яких поступок чи компромісів.

Коментарі