Новини

Відсіч росіян на Херсонщині та зруйновані житлові будинки в Дніпрі: головне за ніч

Ситуація на південнобузькому напрямку стабільно складна, але контрольована.

Фото ілюстративне/Влада і Костянтин Ліберови

У ніч на 20 серпня російська армія вдарила зі ствольної артилерії, «Градів» та «Ураганів» по Дніпропетровщині – Нікопольському та Криворізькому районах. Також війська рф завдали ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури Харкова. Внаслідок цього сталося загоряння на території підприємства. На Донеччині внаслідок обстрілів російської армії загинули семеро людей. Зібрали головне за ніч.

Харківщина

У ніч на 20 серпня армія рф завдала ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури Харкова. Внаслідок цього сталося загоряння на території підприємства у Немишлянському районі. Площа пожежі склала близько 10 квадратних метрів, пишуть в обласному управлінні рятувальників. Попередньо поранених немає.

За добу з 19 по 20 серпня внаслідок обстрілів виникло шість пожеж: дві у Чугуївському та одна у Харківському районах області, по одній у Холодногірському, Основ’янському та Немишлянському районах Харкова.

Піротехніки знищили 19 російських боєприпасів.

Дніпропетровщина

У ніч на 20 серпня російська армія вдарила по двох районах Дніпропетровщини – Нікопольському та Криворізькому.

Нікопольський район обстріляли тричі. Туди прилетіло 10 снарядів зі ствольної артилерії. У місті пошкоджені 9 приватних будинків, сонячні панелі, лінії електропередач. Без електрики – до 300 людей.

По Марганецькій громаді поцілили зі ствольної артилерії та «Градів». Руйнувань, загиблих і травмованих немає.

За останній місяць по Нікопольському району російські війська випустили приблизно 2 тисячі снарядів з РСЗВ. Там пошкоджені або зруйновані понад 300 приватних житлових будинків і більше ніж 100 багатоповерхівок.

По Криворізькому району стріляли з «Ураганів». В Апостолівській громаді є руйнування кількох будинків та газогону. Люди неушкоджені.

Донеччина

19 серпня внаслідок обстрілів російської армії загинули семеро людей: четверо в Бахмуті, один у Дружбі, один у Костянтинівці та один у Північному. Ще 13 людей отримали поранення.

Водночас наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Херсонщина

Ввечері 19 серпня взвод військ рф намагався просунутися з Олександрівки в бік Таврійського, але ЗСУ дали відсіч і вони відступили.

«Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Обмежений в русі суходолом, застосовує вже звичну тактику авіаційних ударів штурмовиком та гелікоптерами по позиціях ЗСУ вздовж лінії зіткнення», – повідомив речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Та додав, що втрат серед українських військових немає, а авіація ЗСУ завдала 11 ударів по позиціях російських військ в районах Олександрівки, Благодатного, Великопілля, Новопетрівки, Костромки, Білогірки та Брускинського.

Також ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ, за даними командування, знищили 17 військових рф, радіолокаційний комплекс розвідки й контролю стрільби «Зоопарк 1» та чотири одиниці автомобільної і броньованої техніки.

Коментарі