Новини

У Чернівцях створять хостел та медичний центр для переселенців: на це виділять 1,5 мільйона євро гранту

Кошти на проєкт виділить НЕФКО.

Фото ілюстративне

У Чернівцях створять хостел та переобладнають приміщення для надання медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб. Житлове приміщення зможе вмістити близько 50 людей. 

Роботи фінансуватимуть за грантові кошти від міжнародної організації «Північна екологічна фінансова корпорація» (НЕФКО). Відповідне рішення про співпрацю з НЕФКО ухвалили депутати міської ради 18 серпня.

Сума гранту складає до 1 мільйона 490 тисяч євро. 

Як розповів Шпальті заступник міського голови Євген Маховіков, за грантові кошти планують переобладнати два об’єкти: будівлю на вулиці Шкільній, 25 та медичне приміщення на Головній, 218.

«На вулиці Шкільній, де раніше був дитячий садочок, буде житлове приміщення, а на Головній – медичний заклад з обслуговування ВПО зокрема»– каже Маховіков. 

У приміщенні на Шкільній планують повну термомодернізацію будівлі із заміною даху, опалення. Медичний об’єкт буде з елементами інклюзії, підіймачами на другий поверх, також закуплять за грантові кошти обладнання. 

За словами Євгена Маховікова, наразі грантову угоду ще не підписали.

«Сесійне рішення є — обов’язкова умова для підписання грантової угоди. До неї буде супровід із поясненнями», – каже він.

Заступник мера пояснив, що донори обрали ці об’єкти для вкладання грошей. Коли переселенці не потребуватимуть житла, ці приміщення будуть використовувати для потреб територіальних громад.

У Чернівцях це вже другий проєкт зі створення житла для ВПО. Наразі триває реалізація будівництва модульного містечка, яке профінансує ЄС та уряд Німеччини. 

 

Коментарі