Новини

У Чернівцях до кінця осені збудують модульне містечко для переселенців

Усі роботи профінансує ЄС та уряд Німеччини. 

Фото ілюстративне, проєкт студії “Balbek Bureau”

У Чернівцях збудують модульне містечко для сімей, які через війну були вимушені виїхати з дому.

Як повідомляє пресслужба ЧМР, містечко буде готове вже восени, а гроші на реалізування проєкту надає ЄС та уряд Німеччини.

Відповідну угоду про співпрацю вже підписали між Виконавчим комітетом Чернівецької міської ради та  федеральною компанією GIZ, яка є виконавцем проєкту.

 «Люди, які поселилися у нас, отримують гарячу їжу та всі необхідні речі. Ми повністю облаштовуємо їх побут і надаємо все, чим вони повинні бути забезпечені. Частина внутрішньо переміщених осіб наразі змушені проживати в приміщеннях шкіл та дитсадків, що створюватиме перешкоди для початку навчального року. Встановлення тимчасового модульного містечка допоможе принаймні частково розв’язувати ці питання та забезпечити людей більш пристосованим житлом», – заявив міський голова Чернівці Роман Клічук.

На облаштування містечка нададуть три мільйони євро. Згідно з планом, воно зможе прийняти до 250 переселенців, а дві третини модулів будуть спроєктовані саме для проживання сімей (інші для індивідуального проживання). Очікується, що люди зможуть проживати в містечку протягом 3 років – до моменту завершення відновлення постраждалих від війни областей.

Раніше ми писали, що у Чернівцях збудують модульне містечко для 300 переселенців.

 

Коментарі