Новини

Удар по харківському гуртожитку та приватних будинках на Дніпропетровщині: головне за добу

Внаслідок удару по харківському гуртожитку дві людини загинули, ще 18 дістали поранень.

Фото: Ігор Терехов. Харківський гуртожиток

російські військові продовжують обстрілювати Криворізький та Нікопольський райони Дніпропетровщини. За минулу добу, 17 серпня, під обстріли потрапили два райони Миколаївщини – Миколаївський та Баштанський. Армія рф вдарила по гуртожитку у Слобідському районі Харкова. Зібрали головне за добу.

Харківщина

Вранці 18 серпня російські військові влучили в гуртожиток у Слобідському районі Харкова. Дві людини загинули, ще 18 дістали поранень.

«О 4:32 перший, а потім ще мінімум чотири ракетні удари по Харкову. В одному з місць попадання ракети – пожежі. Вибухів було не менше п’яти, тому географія попадань може розширитися», – повідомив голова Харківської міської ради Ігор Терехов.

Фото: ДСНС

У Холодногірському районі внаслідок обстрілу горить адміністративна будівля. За словами керівництва ДСНС, вона почала обвалюватися. Також у вогні близько півтора десятка машин біля цієї будівлі.

Як уточнив Терехов, площа пожежі у Холодногірському районі складає понад 4,5 тисячі квадратних метрів.

Миколаївщина

За минулу добу, 17 серпня, під обстріли потрапили два райони області. У Миколаївському районі внаслідок російських обстрілів у Червоному Воскресенської громади зазнала поранень одна людина та пошкоджений житловий будинок.

Ввечері зафіксували обстріл Шевченкового. Є пошкодження житлових будинків та господарських споруд. Постраждалих немає.

У Баштанському районі тривали обстріли за межами Широкого. Були влучання в сільськогосподарські будівлі. Загиблих немає.

Продовжують обстріли територій та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформацію щодо постраждалих та пошкоджень уточнюють.

Донеччина

17 серпня внаслідок обстрілів російської армії загинули троє мирних жителів Донеччини: в Авдіївці, Нетайловому та Курахівці. Ще шестеро людей отримали поранення.

Водночас наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Дніпропетровщина

У ніч на 18 серпня армія рф завдала ударів по двох районах Дніпропетровщини: Криворізькому та Нікопольському.

У Нікополі поранена 57-річна жінка. Вона перебуває в стані середньої важкості: її доправили до лікарні з осколковими пораненнями голови та кінцівок. Пошкоджені 15 приватних будинків, школа, автівки, магазин та храм. Обстрілами зачепило кілька газогонів та ліній електропередач. На місці працюють аварійні бригади.

Фото: Валентин Резніченко

У Криворізькому районі обійшлося без руйнувань, загиблих і поранених.

У Великій Костромці Зеленодольської громади електрики лагодять пошкоджену лінію. Там до тисячі людей лишилися без світла через удар напередодні увечері.

Коментарі