Новини

Може розмістити до 10 десантників: українські інженери створили бойовий підводний човен

Субмарина практично невидима для ворожої радіолокації.

Легкий підводний човен Kronos – це гібридна субмарина компанії Highland Systems, яку заснувала українська команда на чолі з кандидатом технічних наук Олександром Кузнєцовим. Вона оснащена шістьма електричними торпедами, що можуть вражати як ворожі катери та човни, так і бути протиторпедною обороною.

Чим особливий Кронос

Підводний човен повністю електричний і може самостійно заряджатися під час руху.

Він підходить як для цивільних цілей, так і для військового застосування. Його корпус побудований за допомогою технології Stealth, що знижує помітність бойових машин у радіолокаційному та інших спектрах спостереження. Форма човна – геометричні лінії та кути – теж сприяє непомітності та швидкості техніки. Також це допомагає зменшити розхід електроенергії під час роботи. Завдяки крилам по боках техніка може зависати на одному місці й триматися у такому положенні довгий час.

Човен може працювати як безпілотник або ж у режимі керування. Для управління достатньо одного оператора. У дистанційному режимі можна керувати на відстані до 250 кілометрів. Для додаткової безпеки сигнал передають по зашифрованих каналах.
Субмарина може перевозити вантажі до 3,5 тонни, а також екіпаж. Зокрема на борту можна одночасно розмістити до 10 десантників. Є можливість висадки бійців прямо під водою.

Характеристики субмарини:

– ширина – 7,4 метра;

– довжина – 9 метрів;

– висота – 2,2 метра;

– швидкість під водою – 50 км/год;

– максимальна глибина занурення – 250 метрів;

– час перебування під водою – до 54 годин;

– швидкість на воді – 80 км/година.

Також на човен встановлені до шести електричних торпед малих розмірів. Передбачені варіанти різних снарядів, але, найімовірніше, це будуть торпеди Black Scorpion від компанії Leonardo. Це легкі підводні ракети діаметром 12,7 сантиметра і довжиною 110 сантиметрів. Вага однієї одиниці менша як 20 кілограмів. Детонація боєголовки відбувається двома способами: після влучання у ціль чи із затримкою часу (можна обрати момент вибуху).

Black Scorpion можна використовувати для ураження цілей або як протиторпедний снаряд.

Фото та відео: Highland Systems

Коментарі