Новини

У Латвії за добу зібрали 300 тисяч євро на Bayraktar для ЗСУ

Зібрані кошти перерахують Міністерству оборони Латвії, яке придбає Bayraktar у Туреччини і передасть Україні.

Фото АрміяInform

Латвійці за добу пожертвували 300 тисяч євро на Байрактар для Збройних сил України.

Латвійський музикант Ралфс Ейландс зазначив, що ідея збору коштів з’явилася після спілкування з послом України в Латвії та іншими українськими дипломатами, передає Укрінформ.

 «Я запитав, чим ми можемо допомогти Україні. Вони сказали, що найкраще купити Bayraktar. Ми обговорювали можливість купівлі інших видів зброї, але нам пояснили, що благодійному фонду дуже складно було б їх придбати навіть за наявности коштів. А цей варіант найбільш реалістичний», — зазначив музикант.

За словами Ралфса Ейландса, зібрані кошти перерахують Міністерству оборони Латвії, яке придбає Bayraktar у Туреччини і передасть Україні.

«Після початку війни з’явилися пісні про Bayraktar і відео з прикладами їх використання. Він більш доступний, ніж інші види озброєнь, і це можуть зробити звичайні люди, саме тому це так популярно – збирати кошти на це озброєння», — вважає він.

Зазначимо, що у Латвії 16 серпня розпочався збір коштів на придбання безпілотного літального бойового апарата «Bayraktar» для потреб ЗСУ. Ініціаторами збору коштів стали латвійський співак і телеведучий Ральфс Ейландс та український журналіст Володимир Бірюков.

Загалом необхідно зібрати 5 мільйонів євро. Збір коштів відбувається через благодійну платформу «Ziedot.lv».

Подібні акції вже проводили у Польщі, Литві, Норвегії та Канаді.

Коментарі