Новини

На російсько-українській війні загинули троє військових з Буковини

Загинули військові Іван Вайпан, Дмитро Ігнатеско та Юрій Ткачук.

Фото з фб-сторінки Новоселицької міськради; Дмитро Ігнатеско

На російсько-українській війні загинули троє військових з Буковини – Іван Вайпан, Дмитро Ігнатеско та Юрій Ткачук.

Як повідомляє голова Сторожинецької громади Ігор Матейчук, Іван Вайпан загинув 14 серпня.

«Сумна звістка надійшла до нашої громади з ненависної війни. З глибоким жалем повідомляємо про смерть головного сержанта Вайпана Івана Михайловича 22.07.1974 року», — мовиться у повідомленні.

Фото з фб-сторінки Асоціації ветеранів “За Україну. За її волю”

Іван Вайпан був з села Нової Жадови. Військовий загинув під час артилерійського обстрілу на околиці населеного пункту Берестового Бахмутського району Донецької області.

Дмитро Ігнатеско був з Новоселиці. Як повідомляє Новоселицька міськрада, військовий з сім’єю тривалий час проживав в Італії. Проте з початком повномасштабної війни повернувся та вступив до лав ЗСУ.

Завтра близько 11:00 години військового зустрічатимуть «живиим коридором».

«Просимо жителів громади, представників громадських організацій, усіх небайдужих гідно зустріти полеглого захисника. Жалобний кортеж рухатиметься з боку Припруття до Новоселиці вулицями Центральною, Хотинською (колишня Котовського), Бесарабською (колишня Френзе), Кірова до ПМК-152», — мовиться у повідомленні міськради.

Прощання з військовим відбудеться у п’ятницю, 19 серпня, за адресою: Новоселиця, вулиця Комарова, 38-А о 13:00 годині.

Фото Глибока.інфо

Юрій Ткачук був головним сержантом 1 гірсько-штурмової роти військової частини А3029 військової частини А4267 та хоробро воював іще з 2020 року.

«Його життя обірвала російська протитанкова міна. Юрій Васильович був прикладом та підтримкою для своїх рідних і побратимів. Висловлюємо щирі слова співчуття рідним, близьким, друзям, побратимам та усім, хто знав полеглого героя», — повідомляє Глибока.інфо.

Коментарі