Новини

Буковина – серед регіонів, які найкраще готові до очного навчання – Міносвіти

Нині близько 41% шкіл України мають можливість розпочати навчання в традиційному форматі.

Буковина – серед регіонів, які найкраще готові до початку освітнього процесу в очній формі. Як повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, найвищі показники готовності до освітнього процесу у Львівській області – 83%, Чернівецькій – 78% та місті Києві – 68%.

«До початку нового навчально року залишається два тижні. І наші діти та вчителі героїчно розпочинатимуть його в умовах повномасштабної війни з росією. Області продовжують активну роботу у створенні належних і безпечних умов у закладах освіти для навчання офлайн», — зазначив міністр.

Шкарлет зауважив, що наразі найголовніше  – це створити максимально безпечні умови у закладах освіти для всіх учасників освітнього процесу.

За словами міністра, нині близько 41% всіх закладів освіти мають можливість розпочати навчання в традиційному форматі.

Водночас спецкомісії провели обстеження у 86% шкіл, з них у майже половини (48%) є захисні споруди.

«Дуже важливо, щоб батьки мали змогу на власні очі переконатися, що їхнім дітям буде безпечно перебувати у закладах освіти. Тому закликаю директорів шкіл надати можливість батькам побачити умови перебування учнів в укриттях у разі сигналу «Повітряна тривога» та бути в постійній комунікації з ними», — мовиться у повідомленні.

Міністр додав, що в межах програми «Безпечна школа» оберуть 20 шкіл у відносно безпечних областях України, в яких облаштують укриття. А ЮНІСЕФ допоможе облаштувати захисні споруди у 73 школах України.

Також МОН разом з Мінцифри запустили проєкт «Wi-Fi в укриттях» для можливості продовження навчання.

Коментарі