Новини

Вибухи в Криму пошкодили залізницю: сполучення з материковою Україною більше нема

Усі потяги, що йдуть з окупованого півдня України до окупованого Криму, призупинені після удару по Джанкою.

Ранкові вибухи у Криму не лише пошкодили електричну підстанцію та знищили великий склад боєприпасів рф, а й пошкодили залізницю в Джанкойському районі. Її окупанти використовували для перевезення техніки та боєприпасів на материкову частину України.

Про це пише пропагандистський ТАСС із посиланням на окупаційну владу.

«Залізниця у Джанкойському районі Криму пошкоджена через вибух на складі боєприпасів, повідомили екстрені служби», — йдеться у сповіщенні.

Зазначають, що маршрут потягів, які прямують до Криму з материкової частини росії, буде змінено через цей інцидент.

Водночас нардеп Олексій Гончаренко заявив, що залізничного сполучення між материковою Україною та Кримом відсьогодні немає.

«Всі потяги, що йдуть з окупованого півдня України до окупованого Криму, призупинені після удару по Джанкою. Залізничного сполучення більше немає.  Нагадаю, що через Джанкой перевозили боєкомплекти, амуніцію, техніку та персонал», — заявив нардеп.

Відомо, що вибухи у Криму пролунали вранці 16 серпня. Окупаційна влада спочатку переконувала, що сталася пожежа на електричній підстанції. Деталей не повідомляли.

Водночас голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що горить російська військова частина у селищі Qalay (Азовське) Джанкойського району у тимчасово окупованому Криму.

Раніше нардеп Олексій Гончаренко повідомляв, що знищено склад із російськими боєприпасами.

 

 

 

Коментарі