Новини

На конференції в Данії зібрали €1,5 млрд військової допомоги Україні

Кошти підуть на постачання різної зброї, боєприпасів, навчання українських військових, а також розмінування охоплених війною районів України.

Фото: УП

На конференції північноєвропейських союзників у Копенгагені у четвер, 11 серпня, 26 країн узгодили виділення Україні 1,5 мільярда євро військової допомоги.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Міністерство оборони Данії.

«Про 1,5 млрд євро оголошено сьогодні на конференції. 26 країн погодилися підтримати продовження військової допомоги Україні. Їхня боротьба — наша боротьба», — йдеться у повідомленні.

За словами міністра оборони Данії Мортена Бодскова, ці гроші можуть бути витрачені на закупівлю зброї для України або підготовку українських військових, і ця сума ймовірно буде зростати.

«Низка країн також заявила про свою готовність підтримати Україну, але спочатку вони мають повернутися додому та обговорити це у своїх парламентах», — сказав міністр.

Також на конференції погодили фонд збільшення фінансування виробництва озброєнь, який створить Велика Британія. А Польща та Словаччина заявили, що збільшать виробництво військової техніки.

Щодо розмінування України, головну роль у підготовці відповідної місії партнерів відіграватиме Ісландія.

 

Коментарі