Новини

російські військові знову обстрілювали Запорізьку АЕС, є поранений працівник станції

Ракети влучили поблизу сухого сховища з ядерними відходами.

Фото: novoeizdanie.com

російські військові 6 серпня знову здійснили ракетні удари по майданчику Запорізької атомної електростанції. Вони влучили поблизу сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП). Один із працівників станції отримав поранення.

 Про це повідомляє Енергоатом.

«Вочевидь, цілили саме по контейнерах відпрацьованого ядерного палива, які просто неба зберігаються поруч із місцями обстрілу. 174 контейнери, в кожному з яких по 24 збірки відпрацьованого ядерного палива», — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що внаслідок обстрілів пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП.

В «Енергоатомі» пояснюють, що тепер вчасно виявити та відреагувати у разі погіршення радіаційної ситуації або витоку радіації із контейнерів відпрацьованого ядерного палива неможливо.

Крім того, через безліч дрібних осколків від вибухів пошкоджено близько 800 квадратних метрів віконних поверхонь в різних будівлях станції. Унаслідок вибухів також отримав осколкове поранення працівник ЗАЕС. Його госпіталізували.

«Усі російські військові та персонал російського «Росатома» заздалегідь сховались у бункерних приміщеннях станції. Загалом на майданчику ЗАЕС від дня її захоплення перебувають до 500 російських військових», — повідомляють в «Енергоатомі».

Російські військові стріляли також поблизу території заводу будівельних конструкцій та по водозабору Енергодара.

В Енергоатомі наголосили на необхідності термінового виведення військ РФ із території ЗАЕС та встановлення навколо електростанції демілітаризованої зони.

 

Коментарі