Новини

Малюнок розповідатиме історію: який вигляд матиме ЧНУ з підсвіткою

За задумом розробників, проєкції на будівлях вишу будуть візуально розповідати історію України і міста.

фото архітектора Миколи Каблуки

У Чернівцях показали, який вигляд матиме ЧНУ з підсвіченими фасадами.

Розробники проєкту провели тестові випробовування освітлення.

«Нашою давньою мрією було світлом розкрити справжній діамант України, спадщини ЮНЕСКО — Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Ми йшли до цього близько пʼяти років, і тепер нарешті на просунутому етапі провели передостанні налаштування. Зараз ми дуже раді, що робота продовжується навіть під час війни. Торкатися нашим світлом такого обʼєкта — це велика честь і насолода для нас», — написав у фейсбуку Микола Каблука, архітектор.

Команда фахівців зі світла поєднує  традиційну підсвітку, яка проявляє мереживний рельєф фасаду, та перманентну 3D-меппінг проєкцію. Переплетення аналогових та діджитальних прийомів давно стало однією з наших цікавих фішок, зауважив світловий архітектор.

Міська рада разом із компанією «Expolight» розробили проєкт нового сучасного освітлення для  університету.

«Коли ми втілимо його в життя – будівля зможе самостійно, без сторонньої допомоги, розповідати історії, а кожен охочий зможе в них поринути. Наразі вже тестуємо унікальне обладнання. Ідею втілимо після того, як Україна переможе російського агресора», — зазначив Василь Зазуляк, заступник міського голови.

За задумом розробників, проєкції на будівлях вишу будуть візуально розповідати історію України і міста.

 

 

 

 

Коментарі