Новини

В Україні стартував відбір на Дитяче Євробачення-2022: хто може взяти участь

Прийом заявок триватиме до 23 серпня.

Фото з інстаграм-сторінки Олени Усенко – минулорічної представниці України на Дитячому Євробаченні

Відсьогодні 3 серпня, Суспільне Мовлення розпочинає прийом заявок на участь у національному відборі Дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2022.

Участь у нацвідборі можуть взяти діти від 9 до 14 років. Прийом заявок триватиме до 23 серпня. Усі охочі, незалежно від країни теперішнього перебування, мають заповнити й подати заявку на сайті нацвідбору.

Подати заявку можуть сольні виконавці, а також гурти, склад яких не перевищує 6 осіб.

Конкурсні пісні мають бути від 2,5 до 3 хвилин, а текст щонайменше на 60% українськомовним. Пісня учасника нацвідбору не повинна бути оприлюдненою до 1 травня цього року.

Серед заявок, які відповідатимуть умовам конкурсу, оберуть до десяти фіналістів. Цьогоріч фінал нацвідбору Дитячого Євробачення-2022 відбудеться в онлайн форматі.

Зазначається, що 20-й Дитячий пісенний конкурс Євробачення проходитиме 11 грудня в Єревані (Вірменія). Минулого року в Парижі 14-річна Малена здобула перемогу серед 19 країн-учасниць. Для Вірменії це друга перемога на Дитячому Євробаченні.

Україну в Парижі представляла 14-річна переможниця національного відбору Олена Усенко з піснею «Важіль», яка посіла 6-е місце.

Коментарі