Новини

У дитячих садочках Чернівців більше не потрібно давати довідки про працевлаштування обох батьків

Рішення про обов’язкове надання довідок для відвідування садочків скасували через супротив батьків.

У Чернівцях скасували обов’язкове надання довідки про працевлаштування двох батьків, яке було необхідно, щоб влаштувати дитину в дошкільний заклад. Про це повідомила очільниця Департаменту освіти міської ради Ірина Ткачук на брифінгу.

За словами Ткачук, таке рішення раніше ухвалили, бо всі обласні центри України, зокрема Київ чи Львів, приймають дітей до закладу, лише якщо двоє батьків є працевлаштованими або ж сплачують податки.

«Саме тому розробили проєкт такого наказу, який пішов у світ після того, як із ним познайомили керівників дошкільних закладів. Але ми зустрілися із суттєвим спротивом від батьків, які повідомили, що наразі з різних причин не можуть надати довідки про працевлаштування обох батьків. Тому ми вирішили поки скасувати таку умову, щоб проаналізувати детально ситуацію у Чернівецькій громаді для того, щоб зрозуміти, скільки батьків спроможні надати такі довідки», — каже очільниця Департаменту освіти.

Ткачук сказала, що наступні два тижні через скасування рішення очікують велике навантаження на садки, які працюють. При цьому 11 серпня відкриються 18 чергових дошкільних закладів. Крім того, відкриються садочки, які до того приймали ВПО, тому навантаження має зменшитися.

«Саме тому просимо чернівчан, які взагалі не працюють, наступні два тижні залишитися з дітьми вдома».

Серед закладів, які закрились і не будуть працювати через відсутність укриттів, садочки №9, №14, №18, №26, №39, №43, №46, №50, №52 та №4. Вони вміщували до 500 дітей.

Коментарі