Новини

Петиція про надання Роману Ратушному звання Героя України набрала необхідну кількість голосів

Він став відомим під час акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві.

Фото: twitter.com/ratushnyi_r

Петиція про надання звання Героя України (посмертно) полеглому активісту Роману Ратушному набрала необхідні 25 тисяч підписів. Тепер її повинен розглянути президент.

Авторка петиції Анна Литовченко опублікувала її 17 червня.

«Роман є непересічною особистістю, яка стала символом покоління, що виросло під час Революції гідности та російсько-української війни. Своє життя він присвятив боротьбі за Протасів Яр у Києві, за розбудову та розвиток свого рідного Києва, а також за суверенну Україну. В 16 років брав активну участь у революційних подіях, був одним із тих студентів, яких розганяв спецпідрозділ міліції “Беркут”», – мовиться в тексті петиції

Довідково

Роман Ратушний став відомим під час акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а згодом очолив громадську організацію «Захистимо Протасів Яр». Також Ратушний отримував підозру під час заворушень біля Офісу Президента на підтримку активіста Сергія Стерненка. Тоді в будівлі вибили вікна та спалили двері.

З початку повномасштабного російського вторгнення Роман Ратушний брав участь у боях під Києвом, у складі 93 ОМБр «Холодний Яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. 9 червня хлопець загинув.

Міський голова Києва пообіцяв зберегти Протасів Яр від забудови на пам’ять про активіста, а Київрада підтримала створення ландшафтного заказника.

Коментарі