Новини

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Покривати різницю тарифів планують шляхом залучення понад 125 мільярдів гривень від міжнародних партнерів.

Credit: Getty Images/iStockphoto

Верховна Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення. Україна залучила понад 125 мільярдів гривень від міжнародних партнерів на покриття різниці тарифів.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Опалювальний сезон буде без підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. Народні депутати проголосували надважливі законопроєкти, які захистять і споживачів, і підприємства від цінових коливань на ринку газу та забезпечать фінансову спроможність у сфері теплопостачання», — зазначив він.

Зокрема впродовж дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджують мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів. При цьому визначено гарантії для суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання.

Також передбачено відтермінування погашення заборгованости за договорами реструктуризації заборгованости підприємствам ТКЕ, виробничі потужності яких розташовані на тимчасово окупованій території або виробничі потужності яких були знищені чи пошкоджені внаслідок обстрілів, або розташовані в зоні бойових дій.

 

 

 

Коментарі