Новини

Країни ЄС домовились скоротити використання газу на 15% до березня 2023 року

Однак є винятки для деяких країн. 

Фото Robert Linder, unsplash.com

Міністри енергетики країн ЄС погодили план зменшення попиту на газ, щоб скоротити його використання на 15% до березня 2023 року.

Про це повідомляє Reuters.

Таке рішення ухвалили на тлі скорочення постачань газу з росії. Країни закликають заощаджувати газ та зберігати його на зиму. Адже існує побоювання, що росія повністю припинить постачання, щоб мати важелі впливу на Захід через війну в Україні.

Тож країни ЄС мають скоротити попит на газ на 15% з 1 серпня 2022 року до 31 березня 2023 року.

Однак є винятки для деяких країн. Наприклад, Кіпр, Мальта та Ірландія не мають бути зобов’язані економити газ, поки вони не підключені безпосередньо до газової мережі іншої держави-члена, пише Spiegel.

У Єврокомісії раніше рекомендували країнам ЄС оновити свої національні плани на випадок надзвичайних ситуацій до кінця вересня і кожні два місяці звітувати Єврокомісії про прогрес.

Щоб допомогти країнам, Єврокомісія ухвалила план скорочення попиту. Він спрямований на заміну газу іншими видами палива, загальну економію енергії в усіх секторах. А також захист постачання газу домогосподарствам, а також найбільш критичним споживачам: лікарням, важливим галузям промисловості тощо.

Коментарі