Новини

За кошти з продажу картини Марії Примаченко придбали 125 автівок для ЗСУ

У травні вцілілу картину «Квітки виросли коло четвертого енергоблока» продали за 500 тисяч доларів.

Фото: телеграм-канал Сергія Притули

Український шоумен та волонтер Сергій Притула за 500 тисяч доларів, вторгованих із продажу картини Марії Примаченко, придбав 125 автомобілів для українських захисників.

«Кожного разу, коли я бачу, як чергова колона “бусів Примаченко” прямує до наших захисників, то з вдячністю згадую і того добродія, який придбав картину на аукціоні, і те подружжя колекціонерів, яке передало картину у розпорядження нашого фонду, і усіх, хто допоміг з проведенням того аукціону, який я запам’ятаю до кінця життя і який дозволив нам законтрактувати 125 бусів VW T5. З цієї партії зайшли ще 13 бусиків», – йдеться у дописі Притули.

Нагадаємо, наприкінці лютого під час наступу російських військ в Іванкові на Київщині згорів історико-краєзнавчий музей, де зберігали близько двох із половиною десятків робіт відомої української художниці.

5 травня вцілілу картину «Квітки виросли коло четвертого енергоблока» продали за 500 тисяч доларів. Усі кошти пішли в благодійний фонд Сергія Притули.

Картини Марії Примаченко вже вдруге продавали на аукціоні під час війни. Нещодавно полотно художниці «Моя хата, моя правда» продали на аукціоні у Венеції за 110 тисяч євро. Гроші передадуть на збереження української культури в умовах війни.

Коментарі