Новини

У росію депортували більше 5 тисяч українських дітей

У списку є як діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, так і діти, депортовані з родичами чи розлучені з батьками.

Фото gettyimages.com

До росії депортовано 5 100 українських дітей, заявки щодо фактів депортації продовжують надходити щодня.

Про це повідомила радниця-уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук в етері всеукраїнського телемарафону.

 «Це дані Національного інформаційного бюро, яке працює в Україні, і воно є тим органом, куди звертаються люди, повідомляючи про факти депортації чи переміщення дітей. Так, ми можемо сказати, що зараз отримано заявок щодо таких фактів щодо депортації і переміщенню 5 100 дітей. Ці заявки надходять і продовжують надходити щодня», — сказала Герасимчук.

Вона закликала всіх громадян, які володіють подібною інформацією, повідомляти у бюро.

«Це не цифра, це список конкретних дітей із прізвищами-іменами – можливо, список не точний у плані того, що не всі дані щодо кожної дитини є, і саме тому цих 5 100 дітей і кожну наступну заявку перевіряють, доповнюють… І ці списки далі передають до міжнародного Червоного хреста, до інших міжнародних організацій, які можуть допомогти Україні розшукати цих дітей на території рф чи на окупованих територіях, так званих ЛНР, ДНР», — сказала уповноважена.

За її словами, у списку є інформація як щодо дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, так і дітей, які депортовані разом із батьками чи родичами, без супроводу, розлучених із батьками.

Уповноважена з прав дитини зазначила, що на сьогодні є 46 випадків повернення дітей, і серед них є як сироти, так і діти, розлучені з батьками.

 

 

 

Коментарі