Новини

За хоробрість у відстоюванні права та свободи: український народ нагородили премією

З 2015 року цю премію присуджували активістам і дисидентам за їхню хоробрість і боротьбу з утисками комунізму.

Фото з фб-сторінки Олени Зеленської

Меморіал жертвам комунізму у Вашингтоні присудив дисидентську правозахисну премію «Dissident Human Rights» українському народові, повідомила Олена Зеленська.

«Цьогоріч уперше премією відзначили не конкретну особистість, а весь народ України за «мужню боротьбу за свободу й проти агресивної війни росії», – зазначила вона.

За словами першої леді, з 2015 року цю премію присуджували активістам і дисидентам за їхню хоробрість і боротьбу з утисками комунізму. Тобто номінанти своєю діяльністю відстоювали права людини та свободи.

«Хоч Меморіал присвячений жертвам злочинів комунізму, варто пам’ятати, що комунізм – лише одне з облич тоталітаризму. Система, яка атакує вас, може називатися як завгодно. Але ми легко впізнаємо тоталітаризм за його головними ознаками: агресією, насильством, повним знеціненням людського життя», – додала Зеленська.

Фото з фб-сторінки Олени Зеленської

Фонд пам’яті жертв комунізму (VOC) заснували 1993 року у Вашингтоні, а в червні 2022-го створили музей жертв комунізму.

Організація займається вшануванням пам’яті понад 100 мільйонів жертв комунізму по всьому світу. Крім того, докладає зусиль, щоб звільнити тих, хто досі живе за тоталітарних режимів.

Фото з фб-сторінки Олени Зеленської

Коментарі