Новини

Хочуть передати до Дня незалежності: у Канаді збирають гроші на Байрактар для ЗСУ

У межах ініціативи планують зібрати 7 мільйонів канадських доларів (160 мільйонів гривень).

Фото ілюстративне/Міноборони

У Канаді організували збір коштів на ударний безпілотник «Байрактар» для української армії. Подібні збори вже проводили у Литві, Польщі, Норвегії та, власне, в Україні.

Збір розпочала громадська організація «UHelpUkraine».

У межах ініціативи планують зібрати 7 мільйонів канадських доларів (160 мільйонів гривень).

«За допомогою українсько-канадської громади та всіх тих, хто підтримує боротьбу України проти тиранії, ми можемо сприяти реальним змінам і допомогти нашим героям повернутися додому», – мовиться в описі до збору. 

Волонтери хочуть передати придбаний безпілотник до Дня Незалежності – 24 серпня. Наразі зібрали 12 450 канадських доларів.

Довідково

ГО «UHelpUkraine» створили в Канаді після повномасштабного вторгнення рф в Україну. Команда волонтерів збирає пожертви та організовує перевезення через Польщу до України товарів першої необхідності.

Збори на Байрактари

Наприкінці травня у Литві лише за три з половиною дні зібрали п’ять мільйонів євро на Байрактар для ЗСУ. Посол України в Литві заявив, що це перший випадок в історії, коли люди збирали гроші на купівлю безпілотника.

Компанія-виробник «Baykar Makina» заявила, що передасть безпілотник безкоштовно, тому на зібрані гроші у Литві вирішили закупити боєприпаси до БПЛА.

Згодом українці за три дні зібрали 600 мільйонів гривень, щоб купити чотири Байрактари для Збройних сил (хоча спочатку планували зібрати лише три). Організували збір у благодійному фонді Сергія Притули.

Зі свого боку компанія-виробник заявила, що передасть три штуки безкоштовно. Посол України в Туреччині Василь Боднар повідомив, що Туреччина «в захваті» від бажання українців власними силами закупити ударні безпілотники.

А 28 червня в Польщі теж розпочали збір 22,5 мільйона злотих на Байрактар для України. Станом на 19 липня зібрали 17,4 мільйона злотих.

Учора ми писали, що в Норвегії також запустили кампанію зі збору коштів для купівлі турецького безпілотника «Bayraktar» для потреб Збройних сил України.

Коментарі