Новини

ЗСУ відбили атаки російської армії на Донецькому та Бахмутському напрямках: ситуація на фронті

Армія рф відійшла з втратами.

Фото ілюстративне/Генштаб ЗСУ

Збройні сили України відбили штурм російських окупантів на Донецькому та Бахмутському напрямках, а також у районах Кам’янки, Новомихайлівки і Вугледара.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сіверський напрямок

Військові рф періодично здійснюють повітряну розвідку та артилерійські обстріли позицій українських військ у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

Харківський напрямок

Окупанти намагаються не допустити просування ЗСУ в бік державного кордону. Обстрілювали Харків, а також Дергачі, Печеніги, Прудянку, Руські Тишки, Питомник, Коробочкине. Завдали авіаційних ударів біля Верхнього Салтова та Рубіжного.

Слов’янський напрямок

російська армія обстріляла з артилерії райони Новомиколаївки, Дібровного, Костянтинівки, Богородичного, Мазанівки, Курульки, Чепіля, Вірнопілля, Нової Дмитрівки та інші населені пункти. Завдала авіаудару неподалік Богородичного.

Донецький напрямок

Підрозділи російських військових обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру в районах Донецького, Сіверська, Верхньокам’янського, Григорівки, Івано-Дар’ївки, Спірного та інших. Намагаються штурмувати неподалік Григорівки, бої тривають. Атаки в районах Верхньокам’янського, Спірного та Серебрянки українські захисники успішно відбили.

Бахмутський напрямок

Зафіксували обстріли поблизу Берестового, Курдюмівки, Веселої Долини, Соледара, Бахмута, Вершини, Травневого та території Вуглегірської ТЕС. російські окупанти вели штурмові дії в районах Новолуганського, Семигір’я та Вуглегірської ТЕС — успіху не мали, відійшли. Але завдали ракетно-авіаційних ударів неподалік Берестового.

АвдіївськийКурахівськийНовопавлівський та Запорізький напрямки

російські окупанти обстрілювали позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах Кам’янки, Авдіївки, Красногорівки, Новомихайлівки, Кам’янського, Малих Щербаків, Пречистівки. Завдали авіаударів неподалік Новоданилівки і Новоандріївки. Всі спроби ворожих штурмів у районах Кам’янки, Новомихайлівки та Вугледара українські воїни відбили. Армія рф відійшла з втратами.

Водночас задіяла засоби радіоелектронної боротьби для придушення каналів супутникового зв’язку.

Південнобузький напрямок

Тривають обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. російські окупанти завдали авіаудару біля Потьомкиного. Для виявлення змін у положенні ЗСУ та корегування вогню вели повітряну розвідку БпЛА.

Коментарі