Новини

У Чернівецькій обласній бібліотеці збирають книги для військових: як можна долучитися

Книги збиратимуть доти, доки триватиме війна.

У Чернівецькій обласній універсальній бібліотеці імені Михайла Івасюка збирають книги для військових.

Як розповіла «Шпальті» директорка бібліотеки Наталія Філяк, це роблять для того, щоб підтримати моральних дух воїнів.

«Ще у 2015 році Міністерство культури ініціювала таку всеукраїнську акцію. Але через пандемію відправка книг військовим у зонах бойових дій призупинилася. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, мені прийшла думка відновити цю акцію. А пост Марії Матіос ще більше переконав у важливості цієї акції. Вона написала, що отримала листа від воїна, в якому він дякував за подаровану «Букову землю» (яка важить до двох кілограм). Військовий писав, що книга з ним завжди у наплічнику, поряд з образочком від мами», — розповіла Наталія Філяк.

За три дні вдалося зібрати понад 40 книг. Першими відгукнулися працівники бібліотеки. Наталія Філяк теж долучилася до акції та віддала 10 книг – переважно буковинських авторів. Адже каже, що потрібно знайомити бійців з літературою, яку створюють письменники з Буковини.

«Треба думати про моральне здоров’я наших воїнів. Тому ми закликаємо усіх долучитися до цієї акції. Приносити хороші книги, а не ті, які хочеш віддати, бо вони не припали до душі. А ті, з якими зріднилися, які залишили в серці слід, чомусь навчили», — каже директорка бібліотеки.

Наталія Філяк додала, що варто приносити художні твори і не важливо, чи це буде поезія, чи проза.

Щойно назбирають 200 книг, відправлять першу партію військовим. Вже знайшли волонтерів, які будуть доставляти книги для бійців.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі