Новини

Ще дві медалі вибороли українські спортсмени на Всесвітніх іграх-2022

За два дні до завершення Всесвітніх ігор-2022 збірна України здобула 34 медалі та наразі посідає 5 сходинку.

Фото Мінспорту

Українські спортсмени вибороли ще дві медалі 15 липня на Всесвітніх іграх-2022. Зокрема «золото» здобули спортивні акробатки Вікторія Козловська та Таїсія Марченко. А «срібло» — представник воднолижного спорту Данило Фільченко, повідомляє Міністертво молоді та спорту України.

Вікторія Козловська та Таїсія Марченко — чемпіонки у змаганнях жіночих пар. Акробатки лідирували у двох вправах кваліфікації — балансі та динаміці, а ще у фінальних вправах. Спортсменки набрали загалом 29.290 бали.

Фото Мінспорту

Данило Фільченко здобув «срібло» у фігурному катанні на водних лижах. Спортсмен набрав 11 140 балів.

«Прикро, що спочатку у фінальному протоколі наш спортсмен був на першому місці. Його найближчий суперник, американець, впав при виконанні одного з елементів. Судді спочатку не зарахували йому за це бали, але потім передумали і віддали «золото» представнику країни-господарки Ігор», — мовиться у повідомленні.

Зазначається, що у 2021 Данило Фільченко завоював першу в історії України медаль чемпіонату світу з воднолижного спорту — «бронзу» у багатоборстві.

За два дні до завершення Всесвітніх ігор-2022 збірна України здобула 34 медалі: 10 золотих, 10 срібних та 14 бронзових.

Отже українська команда — третя за кількістю здобутих нагород і п’ята у медальному заліку.

Водночас сьогодні, 16 липня, у передостанній день Всесвітніх ігор-2022 українці виступлять у восьми видах спорту: скелелазінні, спортивному орієнтуванні, джиу-джитсу. А також тайландському боксі Муей Тай, спортивній акробатиці, воднолижному спорті, стрибках на батуті та акробатичній доріжці і сквоші.

Коментарі