Новини

Переселенців не виселятимуть зі шкіл без надання альтернативного житла – Мінреінтеграції

Місцева влада в регіонах має створити додаткові резервні місця для розміщення переселенців.

Фото Мінреінтеграції

Вимушених переселенців, яких місцева влада розмістила у навчальних закладах, можна буде виселити лише при наданні їм альтернативного житла.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За словами віцепрем’єрки Ірини Верещук, ВПО до початку навчального року потрібно забезпечети альтернативним житлом, придатним до проживання, утепленим та відремонтованим. Без цієї умови виселяти їх з навчальних закладів неприпустимо.

«Напередодні нового навчального року до Мінреінтеграції почали надходити скарги від внутрішньо переміщених осіб про те, що деякі заклади освіти хочуть їх виселяти. Не поодинокі випадки й того, що з переселенців намагаються стягувати орендну плату за тимчасовий прихисток», — мовиться у повідомленні.

За словами Ірини Верещук, з 7 по 13 липня на гарячі лінії Мінреінтеграції надійшло 312 таких сигналів від вимушених переселенців.

Тому на міжвідомчій нараді вирішили, що місцева влада в регіонах має створити додаткові резервні місця для розміщення переселенців. А тимчасові прихистки для них будуть реконструйовані чи відремонтовані до холодів.

Коментарі