Новини

Зеленський розгляне петицію про заборону видачі повісток на вулиці та АЗС

Петиція набрала потрібну для розгляду президента кількість голосів – 25 тисяч. 

Фото slovoidilo.ua

Петиція про заборону вручати повістки на блокпостах, АЗС і на вулиці набрала необхідну для розгляду президентом Володимиром Зеленським кількість підписів. Тепер глава держави мусить дати відповідь на неї.

Про це свідчить сторінка петиції.

Автор петиції зазначає, що, згідно із законом про мобілізацію, черговість мобілізації має зазначати президент у відповідному указі. Проте глава держави доручив розробити її Генштабу ЗСУ, і той, як стверджує автор петиції, засекретив цю інформацію.

Відтак у петиції наголошується, що, оскільки для громадян ці відомості недоступні, вони не мають юридичних підстав для захисту від неправомірної мобілізації. Також ідеться про те, що через це зараз трапляються порушення: подеколи людям видавали повістки, вписавши в них ім’я просто на місці, або взагалі «забирали прямо з черг на АЗС».

«Зараз же багато охочих людей, які свідомі, які мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей просто на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал меншим», — йдеться у петиції.

Автор петиції вимагає заборонити видачу повісток будь-де, окрім військкоматів, набирати до резерву в першу чергу охочих або оприлюднити й оновлювати інформацію про хвилі мобілізації.

Петицію розмістили 29 червня, вона набрала 25 586 голосів.

Відповідно до законодавства, після того як петиція набрала 25 тисяч голосів, протягом 3 місяців від дня оприлюднення її має розглянути президент.

 

Коментарі