Новини

Формування «Армії дронів»: українські військові можуть подавати заявки на навчання

Навчатися у школі можуть тільки чинні представники Збройних сил України. Серед навчальних програм – налаштування дронів, аеророзвідка та коригування артилерії.

фото ілюстративне HelicoMicro.com

Школа «Боривітер» навчатиме операторів «Армії дронів» для Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у телеграмі.

«Навчатися у школі можуть тільки чинні представники Збройних сил України. Серед навчальних програм – налаштування дронів, аеророзвідка та коригування артилерії», – заявив Федоров.

За його словами, алгоритм подання заявок на навчання – простий.

«Заповнюєте форму за посиланням, модератор перевіряє, чи дійсно ви із ЗСУ. Перевагу під час відбору мають військові, підрозділи яких раніше відправляються на фронт. Оскільки кваліфіковані оператори дронів потрібні просто зараз», – зазначив Федоров.

Підготовка операторів залежить від класу девайсів. Близько двох тижнів – для цивільних дронів, близько місяця – для професійних, що відповідають стандартам НАТО.

Як зауважив Федоров, навчання операторів – важлива частина системного підходу до формування «Армії дронів». Окрім закупівлі та ремонту дронів, важливо дати військовим конкретні навички, як ними управляти. Це допоможе зберегти життя українських героїв, а також зменшити втрати дронів.

Федоров впевнений, що невдовзі сотні професійних операторів посилять ЗСУ та дадуть потужний опір російським загарбникам.

Раніше ми писали, що Україна збирає Армію дронів для ЗСУ.

Перша задача проєкту — придбати 200 дронів-розвідників для Збройних сил України. А також зібрати тисячі найпростіших дронів.

 

 

 

Коментарі