Новини

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою — Генштаб

На сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Фото: АрміяInform

Жінок придатних до військової служби ставитимуть на військовий облік лише за їхньою згодою. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних Сил України.

«Досвід розгортання в/ч та інших військових формувань у повні штати воєнного часу “доводить, що зараз немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку», – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, «опрацьовані пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їх згодою».

Пропонується розпочати проведення заходів щодо включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду.

Загальна мобілізація показала: на службу викликано близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих, причому більшість жінок – медикині, зв’язківці, психологині, діловоди, бухгалтери та кухарки.

Також у Генштабі додали, на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Нагадаємо, що відповідно до наказу про «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік», який набув чинності в грудні 2021 року, був розширений перелік професій жінок, які можуть бути мобілізовані з 1 жовтня 2022 року.

 

Коментарі