Новини

Вибухи в Миколаєві та удар по Харківській школі: головне за добу

російська армія не залишає спроб просунутися на Сіверськ та Слов’янськ Донецької області.

Фото: ua.interfax.com.ua

У Херсонській області тривають пожежі, які окупанти не дозволяють гасити, у Харкові обстріляли житлову багатоповерхівку та школу. росіяни застосовують авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з Лисичанська та інших напрямків на Сіверськ та Слов’янськ Донецької області.

Миколаївська область

Зранку у Миколаєві лунали вибухи. Інформацію уточнюють.

У неділю обстрілів зазнала Широківська громада. російські окупанти влучили по вже зруйнованій будівлі ЦНАПу, школі, житлових будинках та відкритих територіях домогосподарств. Потерпілих немає.

Також тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді.

У неділю ввечері внаслідок обстрілів Лиман зайнялося поле з врожаєм та лісосмуга. Потерпілих немає.

Херсонська область

Херсон перебував у диму: горіли поля у Таврійському мікрорайоні та передмісті. За повідомленнями очевидців, пожежну допомогу окупанти не присилають.

У районах області ситуація стабільно критична.

Дніпропетровська область

російські військові знову обстріляли касетними снарядами Криворізький район, зокрема Апостолівську та Зеленодольську громади. У двох селах – Новосеменівці та Мар’янському – зруйновані помешкання. Попередньо без постраждалих.

Сумська область

Минулої доби був мінометний обстріл − 5 вибухів − на території Есманської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

Сьогодні, о 7.30 ранку, – «прильоти» по Шосткинському району. Артобстріл. Інформацію уточнюють.

Харківська область

За ніч по Харкову завдали три ракетні удари: влучили в житлову багатоповерхівку, школу в Слобідському районі та складські приміщення в Основ’янському районі.

Як наслідок будівля школи – зруйнована. Загиблих та постраждалих немає.

У шестиповерховому житловому будинку зруйновані під‘їзд з 1-го поверху до 6-го. Пожежі не було. ДСНС-ники врятували жінку.

Третя ракета пошкодила складські приміщення.

Упродовж доби по області окупанти обстрілювали Чугуївський, Ізюмський та Богодухівський райони. Горіли приватні будинки, господарчі будівлі, відкриті території.

Упродовж доби госпіталізували одну людину у Золочеві .

Луганська область

За ніч росіяни завдали п’ять ракетних ударів та чотири масованих артилерійських обстріли по населених пунктах на межі Луганщини і Донеччини. Застосовують авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з Лисичанська та інших напрямків на Сіверськ та Слов’янськ. Понад тиждень ці спроби безуспішні.

Донецька область

Обстріли не припиняються. За добу російська армія обстріляла Бахмут, Горіхове, Ласточкіне, Стару Миколаївку, Ближню та Кліщіївку.

Як наслідок, пошкоджено 49 об’єктів (35 житлових будинків, багатоповерхівка, 13 гаражів, промислові та інфрастуктурні об’єкти).

За ніч – обстріли Торецька, Сіверська, Мар’їнської, Миколаївської та Часовоярської ТГ.

Область без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває.

Коментарі