Новини

Буковинці можуть отримати грант до 250 тисяч гривень на розвиток бізнесу: як це зробити

До уваги беруть якість бізнес-плану, репутацію підприємця, відповідність документів та результати співбесіди, яку будуть проводити з охочими отримати грант.

Буковинці можуть отримати грант до 250 тисяч гривень на створення або розвиток власної справи під час війни. Це одна з програм Кабміну для підтримки малого та середнього бізнесу. Для цього виділять кошти з державного бюджету, повідомляють на сайті Чернівецької обласної військадміністрації.

Хто може подати заявку?

Люди, які хочуть відкрити бізнес, ФОПи та юридичні особи.

Який розмір гранту?

Від 50 до 250 тисяч гривень:

– 150 тисяч гривень надають, якщо підприємець створить одне робоче місце та найме працівника;

– 250 тисяч гривень – якщо працевлаштує двох і більше людей.

Відповідно до умов програми, бізнес повинен працювати не менше ніж три роки та сплачувати податки. Мікрогрант нададуть безготівково. Його можна витратити на обладнання, сировину, орендну плату за нежитлове приміщення (якщо сума становить не більше ніж 25 % розміру мікрогранту) та лізинг обладнання (крім автомобілів, мотоциклів та інших транспортних засобів особистого користування).

Як отримати гроші?

Отримати фінансування можна у відділенні Ощадбанку або на порталі «Дія». Для цього потрібно відкрити вкладку «Послуги – Створення бізнесу – Грант на власну справу» та заповнити онлайн-заявку щодо отримання гранту. Згодом потрібно написати бізнес-план та завантажити його на портал.

Заявку будуть опрацьовувати впродовж десяти днів. Перший етап подачі бізнес-планів триватиме до 10 липня, другий – до 24 липня.

Що беруть до уваги?

Рішення про виплату приймає центр зайнятості. До уваги беруть якість бізнес-плану, репутацію підприємця, відповідність документів та результати співбесіди, яку будуть проводити з охочими отримати грант.

Якщо людина не використала гроші або використала не весь грант упродовж пів року, то повинна повернути отримані гроші. Їх перерахують у держбюджет.

Коментарі