Новини

російська армія штурмує на Бахмутському напрямку, ЗСУ відкинули окупантів під Харковом: ситуація на фронті

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати вогневого ураження по скупченнях живої сили, військової техніки та складах боєприпасів російських окупантів.

Фото: ua.news

російські окупанти продовжують штурм на Бахмутському напрямку, водночас на Харківському та Слов’янському напрямках українські захисники відбивають атаки.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сіверський напрямок

російські окупанти обстріляли з реактивної артилерії та мінометів Михальчину Слободу Чернігівської області.

Харківський напрямок

російська армія продовжує оборонятися – здійснювала обстріли з артилерії, реактивних систем залпового вогню і танків в районах Харкова, Микільського, Леб’яжого, Уд, Дементіївки, Верхнього та Старого Салтова, Петрівки, Руських Тишок та Байрака. Також завдали авіаудару неподалік Петрівки.

Водночас українські військові придушили спробу ворожого штурму в напрямку Дементіївки.

Слов’янський напрямок

Військові рф здійснювали вогневий вплив з артилерії різних калібрів в районах Волобуївки, Хрестища, Гусарівки, Чепіля, Мазанівки, Долини, Червоного, Дібрівного, Богородичного та Адамівки.

В районі Богородичного окупанти зазнали втрат під час чергової спроби наступу та відступили.

Краматорський напрямок

російські окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Григорівки, Білогорівки, Золотарівки, Серебрянки, Верхньокам’янського, Званівки та Роздолівки. Також вели наступ в напрямку Верхньокам’янського, мають частковий успіх.

Бахмутський напрямок

Армія рф обстрілювала з мінометів, ствольної та реактивної артилерії Бахмут, Спірне, Івано-Дар’ївку, Берестове, Покровське, Вершину, Володимирівку, Опитне, Торецьк, Зайцеве, Кодему, Клинове та Нью-Йорк. Завдала авіаційних ударів поблизу Вершини та Вуглегірської ТЕС.

Ворожі сили наступають в напрямку Веселої Долини та району Спірного, бойові дії тривають.

Авдіївський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Тривають перестрілки вздовж лінії зіткнення з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії. російські окупанти завдали авіаударів неподалік Василівки, Авдіївки, Новоселівки, Веселого та Новомихайлівки.

Південнобузький напрямок

Армія рф зосереджує свої зусилля на недопущенні наступу Сил оборони України. Здійснює систематичний вогневий вплив зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення для сковування дій наших військ.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати вогневого ураження по скупченнях живої сили, військової техніки та складах боєприпасів російських окупантів.

Коментарі