Новини

Литва відправила Байрактар в Україну, гроші на який збирала вся країна

Литовці зібрали понад 5 мільйонів євро на бойовий безпілотний «Байрактар» для ЗСУ.

Фото: BAYKAR

Литва відправила Україні Bayraktar, гроші на який збирала уся країна.

Про це у Facebook повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас. Також він зазначив, що країна попіклувалася про логістику.

«Безпілотник покидає Литву… Міністерство оборони попіклувалося про угоди щодо закупівлі та інші юридичні формальності, щоб безпілотник з усім озброєнням був доправлений до України», — зазначив міністр.

Компанія-виробник “Baykar Makina” заявила, що передасть безпілотник безкоштовно, тому на зібрані гроші у Литві вирішили закупити боєприпаси до БПЛА.

«Десятки тисяч людей прийшли привітати “Байрактар” і побажати йому удачі на війні. Наш бойовий безпілотник “Ванагас” вже прямує до України»,– повідомив журналіст Андріус Тапінас.

Саме він ще у травні почав збирати гроші на цей «Байрактар». Тоді він заявив, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від міністерств оборони Литви і Туреччини і виробника.

У благодійній акції брали участь багато відомих литовці, зокрема експрезидент Даля Грібаускайте теж зробила грошову пожертву. Турецька компанія була зворушена вчинком литовського народу і вирішила подарувати «Байрактар» — повністю безкоштовно, а зібрані гроші підуть на інші потреби України.

 

Коментарі