Новини

Змарнілих тварин з кінного клубу на Буковині подарували благодійній організації: їх заберуть у Сучаву

Наразі готують документи для того, щоб перевезти тварин з Буковини до притулку організації в Сучаві.

Циркових тварин, яких нещодавно виявили змарнілими у кінному клубі на Буковині, подарували румунській організації Casa lui Patrocle. Незабаром тварин заберуть до притулку організації, що розташована у Сучаві.

Про це «Шпальті» повідомила перша заступниця начальника чернівецького управління Держпродспоживслужби Анжела Косован.

«Ми знайшли власників циркових тварин. Вони наразі у Румунії і надалі виступають, проте з собаками, що дозволяє румунське законодавство. Власники відмовилися від тварин, що перебували у «Трої», та подарували їх румунській громадській організації», — розповіла Анжела Косован.

Наразі готують документи для того, щоб перевезти тварин з Буковини до притулку організації в Сучаві.

За словами Анжели Косован, місяць тому власник «Буковинської Трої» Володимир Воронюк надсилав відео, де показував, що з тваринами все гаразд. Для них він придбав необхідний корм та відпустив з вольєрів у загони.

Анжела Косован зазначила, оскільки циркові тварини були тимчасово ввезені на територію України, але через пандемію затрималися на довго, потрібен брокер та деякий час, щоб налагодити усі формальності.

«З перевезенням тварин до Румунії допомагає київська організація, від якої тоді отримали скаргу на неналежний стан тварин. Вони допомагають оформити всі документи. Також є дозвіл від Бухарестської санітарної служби на вивезення коней через пропускний пункт «Порубне». Щоб не везти їх через Дякове, адже це далеко, тварини обезводнені, тому їм буде важко», — продовжує Анжела Косован.

Також планують звернутися до Бухарестської служби щодо надання дозволу на вивезення усіх циркових тварин через «Порубне».

Коментарі