Афіша, Новини

У Центрі Миколайчука відбудеться виставка картин про історію українського війська

На виставці будуть представлені близько 30 полотен, на яких зображена боротьба за незалежність у різні часи.

У Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбудеться виставка картин заслуженого художника України Андрія Холоменюка про історію українського війська.

Відкриття виставки під назвою «Військо Руси-України на захисті України та Європи» відбудеться 1 липня о 17:00, йдеться в анонсі.

«Ця виставка – це військова героїчна історія. Історія нашої зброї, наших перемог та сміливості українських воїнів. Люди мають розуміти, що ми є давньою сильною нацією зі своїми традиціями. Що у нас давно була армія і держава, яка, хоч і називалася по-іншому, але була українською. Ми поєднуємо давню історію із сьогоденням, але наголошуємо на тому, що стратегічний ворог у нас завжди був один. Це орда, це Московія», — розповідає Андрій Холоменюк.

Вам буде цікаво: Єдиний український кінофестиваль під час війни: у Чернівцях відбувся «Миколайчук OPEN»

На виставці будуть представлені близько 30 полотен, на яких зображена історія українського війська та боротьба за незалежність у різні часи.

«Частину робіт художника спеціально привезли зі столиці. Картини відкриватимуть події, що мали місце у нашій історії, але зусиллями радянської пропаганди були приховані від широкого загалу. Йдеться і про події, пов’язані з нашим краєм та боротьбою проти Московії», — мовиться у повідомленні.

Виставлять також ескізи до картин, які відображають сьогодення української армії.

Нагадаємо, що під час глядацького кінофестивалю «Миколайчук OPEN» зібрали майже 78 тисяч гривень. Кошти спрямують на допомогу представникам кіноіндустрії, які нині служать у лавах Збройних сил України.

Коментарі