Новини

Канада оголосила про додаткові понад $150 мільйонів допомоги для України

Канада надасть Україні кредит у розмірі 200 мільйонів доларів через Міжнародний валютний фонд, щоб допомогти задовольнити її нагальні потреби в ліквідності.

Фото Jason Hafso, unsplash.com

Канада надасть Україні додаткову допомогу у понад 150 мільйонів доларів.

Про це йдеться у повідомленні на сайті прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Спираючись на тісну співпрацю партнерів із G7 протягом останніх місяців задля підтримки України, прем’єр-міністр Трюдо оголосив про 151,7 мільйона доларів на нову гуманітарну підтримку та для розвитку, миру і безпеки України», — йдеться у повідомленні.

З них 75 мільйонів доларів спрямують на гуманітарну допомогу. Це — харчові продукти, екстрена готівка та ваучери. А також на захист, житло та медичні послуги.

52 мільйони доларів спрямують на сільськогосподарські рішення, включно з установками для зберігання зерна, щоб допомогти покращити продовольчу безпеки. 15 мільйонів доларів — на підтримку зусиль з розмінування. А також  9,7 мільйонів доларів на підтримку заходів з притягнення до відповідальності за порушення прав людини.

Прем’єр-міністр також зазначив, що Канада надасть Україні кредит у розмірі 200 мільйонів доларів через Міжнародний валютний фонд, щоб допомогти задовольнити її нагальні потреби в ліквідності.

Раніше повідомляли про те, що Канада скасує всі мита на українські товари. Водночас Канада запустила тимчасову міграційну програму для українців, які залишили країну через російське вторгнення.

Коментарі