Новини

Канада скасує всі мита на українські товари — Мінекономіки

Це збільшить надходження валютного виторгу та зміцнить економіку України.

Фото: Офіс президента

Канада скасовує всі мита на українські товари впродовж року. Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про таке рішення після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

«Це гарне продовження ініціативи ЄС і Британії, що підтверджує зацікавленість розвинутих держав залучати українську економіку до власних промислових і торгових ланцюгів. Учора, напередодні цієї зустрічі прем’єр-міністра і президента, я також обговорила з міністром міжнародної торгівлі Мері Енджі весь комплекс заходів економічної співпраці, які маємо намір втілити», — каже міністерка.

Водночас Зеленський розповів, що тривають перемовини з канадською стороною щодо зняття торговельних обмежень для українських експортерів.

Крім того, президент повідомив, що продовжують обговорювати скасування візового режиму для громадян України.

Нагадаємо, Україна та Велика Британія вже підписали угоду про скасування ввізних мит і тарифних квот у торгівлі. Вона триватиме 12 місяців, але може бути продовжена на новий термін.

Що це дає Україні?

Скасування ввізних мит і тарифних квот збільшить експорт українських товарів із високою доданою вартістю. Це зокрема борошно, зерно, молочна продукція, м’ясо птиці та напівфабрикати, томатна паста, мед, кукурудза, пшениця, соки, гриби, цукор тощо. Адже саме ці товари Україна зазвичай експортує до Великої Британії.

У Мінекономіки зазначають, що це збільшить надходження валютного виторгу та зміцнить економіку України.

Коментарі