Новини

Дерусифікувати бібліотеку: у Чернівцях можна здати російські книги на макулатуру

Вторговані кошти з перероблювання підуть на закупівлю книг для сільської бібліотеки.

Фото: hermitagefineart

Гончаренко центр у Чернівцях приймає російські книги на макулатуру. Вторговані кошти з перероблювання підуть на закупівлю книг для Драчинецької сільської бібліотеки. Про це організація повідомляє у Instagram.

Організатори зазначають, що розпочали акцію з осучаснення сільської бібліотеки у Драчинцях ще на початку лютого. Зараз її відновили, при цьому додали можливість віддати у Центр російську літературу.

«Майже у кожній чернівецькій квартирі є невелика бібліотека. Частина асортименту – твори російських авторів. Маємо пропозицію: приносьте ті книги, які не шкода і до яких не маєте особливих сентиментів, у наш центр…Це класна можливість звільнити свої полиці та зробити добру справу. Зараз час звернути увагу на своїх авторів, а не плекати внутрішнього пушкіна», — пишуть організатори.

Книги здадуть на макулатуру, а вторговані кошти витратять на закупівлю сучасної української літератури для бібліотеки у селі. Приймають також журнали та газети.

Крім цього до Гончаренко центру можна приносити нові українські видання, якщо вони у гарному стані, щоб поповнити бібліотеку у Драчинцях.

Акція триватиме до 13 липня.

Адреса Центру: вул. Руська, 5.
Години роботи: понеділок — п’ятниця – 10:00 – 18:00, субота – 10:00 – 16:00.

Коментарі