Новини

Британія виділить Україні до 10 мільйонів фунтів на ремонт залізниці для експорту зерна

Також Велика Британія тестуватиме російське зерно, щоб визначити, чи не вкрали його в України.

Фото: railinsider.com.ua

Велика Британія виділить Україні до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на ремонт залізниці, щоб розблокувати експорт зерна. Також країна тестуватиме зерно, яке продає рф, щоб визначити, чи не вкрали його в України. Про це йдеться у повідомленні Британського уряду.

Зазначають, що Велика Британія обговорює з Україною, як збільшити пропускну здатність залізниці та забезпечити рух потягів і зерна. Також Британія підозрює, що росія не тільки блокує експорт українського зерна, а й краде його та переправляє контрабандою для продажу за кордон. Тож країна виділить 1,5 мільйона фунтів стерлінгів на розробку тестування, щоб визначити, чи зерно, яке продає росія на світовому ринку, було викрадене з України.

«Це дозволило б світовим урядам подолати проблему вкраденого зерна, стримуючи російську активність і гарантуючи Україні отримання такого необхідного доходу від вирощеного зерна. Прем’єр-міністр попросить інші країни G7 приєднатися до цих зусиль», — кажуть в уряді країни.

Нагадаємо, що понад 20 мільйонів тонн зерна опинилися заблокованими в українських сховищах через вторгнення рф в Україну.

Коментарі