Новини

Україна купить у Німеччини 10 найновіших систем ППО – посол

Це системи протиповітряної оборони IRIS-T, якої немає навіть на озброєнні Бундесверу.

Фото: Посольство України у ФРН

Україна підписала контракт на створення та поставку німецької системи ППО IRIS-T. Це найновіший зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони, який ще не надійшов на озброєння Бундесверу. Загалом їх планують придбати 10 штук.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«Я сподіваюся на підтримку з боку Берліну у закупівлі подальших 10 стаціонарних систем ППО IRIS-T, які вважаються одними з найкрутіших у світі та протягом наступних років можуть забезпечити безпечне небо над Україною», — наголосив Мельник.

За словами посла, вже було укладено контракт із Diehl Defence на закупівлю першої такої системи вартістю 178 мільйонів євро коштом німецького уряду. За це дипломат особисто подякував федеральному канцлеру Олафу Шольцу.

«Я пишаюся тим, що мені і нашій команді вдалося подолати шалений політичний опір і в тісній закулісній взаємодії з виробником – компанією Diehl Defence – домогтися укладення контракту на закупівлю першої такої системи вартістю 178 мільйонів євро, причому коштом німецького уряду», — сказав він.

Довідка.

Система IRIS-T SLM має дальність дії 40 кілометрів та висоти до 20 кілометрів. За допомогою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети.

 

Коментарі