Новини

«Відчув себе зіркою»: 11-річний чернівчанин проїхався в автомобілі з Папою головною площею Рима

11-річний Назар подарував Папі Франциску свій малюнок.

Фото Vatican news

Сьогодні, 22 червня, перед початком загальної авдієнції Папа Римський проїхався автомобілем між секторами з паломниками разом з 11-річним Назаром із Чернівців.

Про це Шпальті розповіла мама Назарчика Надія Карбунар.

«Син разом зі своєю бабусею перебувають у Римі від початку повномасштабного вторгнення росії. Він ходить в українську суботню школу. Й от клас разом з учителькою ходили на зустріч із Папою Римським. Не знаю, чесно, про що вони з понтифіком говорили, бо син від захвату не зміг мені розповісти», — каже пані Надія.

Вона зазначає, що спочатку Папа Римський поспілкувався з дітьми. Під час спілкування Назар подарував Папі малюнок.

Фото з фб-сторінки Налії Карбунар

«А потім Папа вибрав двох діток — Назара та дівчинку Олічку. Вони разом проїхалися цим автомобілем. Син сказав, що уявляв, ніби він зірка. Адже всі люди вітають Папу, аплодують, махають, знімають на телефон. Назарчик теж махав. Йому дуже сподобалося. Не знаю, чи він до кінця усвідомлює, хто такий Папа Римський, але він щасливий», — розповіла мама Назара.

Вона додала, що, вітаючи прочан, Папа висловив співчуття щодо землетрусу в Афганістані та вбивства священників у Мексиці. А тоді додав:

«Діти, які були зі мною в папамобілі, – це українські діти. Не забуваймо про Україну. Не припиняймо думати про страждання цього мученицького народу».

Фото Vatican news

 

Коментарі