Новини

Обстріли Чернігівщини й Сумщини та зникнення українського ЗМІ в Херсоні: ситуація в регіонах

На Херсонщині продовжується тиск на освітян та медиків.

Фото Луганської ОДА

У ніч проти 22 червня війська рф обстріляли прикордоння у Чернігівській області, Чугуїв та Харків. На Луганщині та Донеччині тривають бої, є загиблі й поранені цивільні.

У Чернігівській області вночі ворог зі стрілецької зброї обстріляв підрозділ прикордонного загону в районі села Грем’яча. Втрат немає.

Уночі та зранку російські військові обстріляли з мінометів Есманьську та Новослобідську громади Сумської области. Деталі щодо наслідків уточнюють. За добу в області шестеро поранених унаслідок артобстрілів та атаки дронів-камікадзе.

Вночі окупанти обстрілювали північні райони Харкова. Попередньо постраждалих немає. У середу зранку російські військові вкотре обстріляли Чугуїв. Снаряд влучив у приватний будинок, попередньо троє людей поранено.

У ніч проти 22 червня російські війська знову обстріляли Слов’янську громаду на Донеччині. Одна людина поранена, повідомляє Слов’янська ВЦА.

«Вчорашній вечір та минула ніч у Слов’янській громаді були неспокійними. Околиці міста знову зазнали ворожого обстрілу. Постраждав Північний мікрорайон. На щастя, обійшлося без жертв, але є поранений», — зазначив у відеозверненні начальник міської військової адміністрації Вадим Лях.

Він ще раз нагадав мешканцям про евакуацію та закликав не ігнорувати можливість виїхати.

У Сєвєродонецьку на Луганщині тривають вуличні бої, повідомляє начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай. Ворог знову відкрив вогонь по селищах Синецькому та Павлограду, по вже зруйнованих мостах та двічі — по Азоту. Пошкоджено територію очисних споруд та одну з прохідних хімічного об’єднання.

На Херсонщині продовжується тиск на освітян та медиків. Там військові рф продовжують викрадати активістів, політиків, журналістів, громадських діячів. В області не працює жоден український ЗМІ.

Ситуація на Херсонщині напружена, особливо в окупованих селах Бериславського та частини Каховського районів. Тяжкі бої тривають у селах, які межують із Миколаївською та Дніпропетровською областями.

Коментарі