Новини

Українські військові вразили буксир російського флоту «Васілій Бех» у Чорному морі. ОНОВЛЕНО

У цей час судно рф перевозило на острів Зміїний боєприпаси, озброєння та військових.

Фото: ANDREY BRICHEVSKY

Українські військові поцілили у буксир чорноморського флоту рф «Васілій Бех». У цей час судно перевозило на острів Зміїний боєприпаси, озброєння та військових. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ.

«ВМС ЗС України уразили черговий “аналогов нєт” — буксир із ЗРК “ТОР” на борту… Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу “ТОР” не завадило Військово-морським силам ЗС України демілітаризувати російських загарбників», — зазначають у ЗСУ.

Пізніше в ОК «Південь» повідомили, що буксир перетворено на «плавуче вогнище».

За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти невідома. Кораблі рф намагаються проводити пошуково-рятувальну операцію.

Зазначимо, що наразі острів Зміїний контролюють російські війська. При цьому українські військові регулярно звітують про знищення техніки окупантів на острові. Так, у травні українці знищили зенітно-ракетний комплекс «Тор», який уже був готовий до застосування. Також наші військові запобігли висадці російського морського десанту.

Загалом ЗСУ вже відкинули російські кораблі більш як на 100 кілометрів від берега та позбавили їх контролю над північно-західною частиною Чорного моря.

Коментарі