Новини

Ракетні удари по Сумщині й Луганщині та зруйнований вагон із їжею — головне за ніч

росіяни завдали нового ракетного удару по Сумщині: четверо людей загинули

Покровське та селище Гришине Донецької області, 15 червня 2022 року Фото: Facebook / Павло Кириленко

російські окупанти завдали ракетних ударів по Сумщині та Донеччині. А на Луганщині намагаються атакувати одночасно на дев’яти напрямках. Зібрали головне за ніч проти 16 червня.

Окупанти завдали ракетного удару по території Садівської територіальної громади Сумського району. Внаслідок цього загинули четверо людей, ще щонайменше шестеро поранені.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Він розповів, що вибух було чути на половину Сумського району і в самому обласному центрі.

Інформацію про руйнування і пошкодження обіцяють оприлюднити згодом.

Вранці, близько 5 години, росіяни здійснили ще один ракетний авіаудар — по Краснопільській громаді.

«Далі відкрили вогонь зі своєї території, били з мінометів. Загалом 26 приходів. Унаслідок обстрілу загорілася господарча споруда та автомобіль “Daewoo Sens”. Інформація про постраждалих та додаткові пошкодження інфраструктури також уточнюють», — розповів Живицький.

На Луганщині росіяни зосередили на півночі области свої основні ударні сили і намагаються атакувати одночасно на девʼяти напрямках. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Сєвєродонецьк — це головна точка в системі оборонної операції Луганської области. Місто не можна розглядати ніяк інакше», — зазначив Залужний.

На Донеччині російські окупанти 15 червня обстріляли ракетами Покровськ та селище Гришине Донецької области. Про це розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За його словами, внаслідок обстрілів двоє цивільних отримали поранення, було зруйновано та пошкоджено щонайменше 14 приватних будинків, метеостанція і ферма, на якій загинуло близько 30 тварин.

Фото: José Andrés

Російська ракета знищила вагон із їжею. На сході України російські окупаційні війська влучили ракетою у вагон із гуманітарною допомогою від організації «World Central the Kitchen (WCK)». Ця допомога призначалася для мешканців Маріуполя в евакуації.

За словами гендиректора організації Найта Мука, атака на вагон сталася за 600 метрів від пасажирського вокзалу, а внаслідок удару було знищено 34 піддони з їжею. Також Мук оприлюднив відео з наслідками ракетної атаки.

 

Коментарі